top_Belastningsprovning.jpg

Belastningsprovning

Hållfasthet och beständighet är de viktigaste kriterierna för en över tiden säker byggnadskonstruktion. Vi genomför både drag- och tryckprovning på en rad olika komponenter och förband i t.ex. plåt, trä och betong.

I provdragningsutrustningen kan vi belasta applikationer med en last upp till 10kN. Med ett mycket flexibelt inspänningssystem kan vi enkelt applicera provkroppen i provdragaren och få fram ett aktuellt brottvärde.

Förutom den fast stationerade provutrustningen har vi mobila lastceller som kan kopplas till antingen en luft- eller hydraulcylinder. Vi kan genom denna flexibilitet bygga in provning i större konstruktioner.

Resultaten analyseras i LAB View 8.6 som är en av marknadens mest kraftfulla mjukvaror för mätning och analys.

För att klara av att utföra denna typ av provning som många gånger är utrymmeskrävande har vi iordningställt en provningshall med en golvyta av 300m². Tack vare generös takhöjd samt ett traverssystem som täcker hela lokalen kan provkroppar med en vikt upp till 4 ton hanteras.

För att kunna ge full service till våra kunder och snabbt lösa behov av specialbyggda provningsfixturer m.m. har vi en fullt utrustad mekanisk verkstad i direkt anslutning till provningshallen.

Fixturer för olika typer av belastningsprovning

Fixturer för olika typer av belastningsprovning

Tillverkning av prototyper – testriggar

I vår mekaniska verkstad har vi möjlighet att hjälpa våra kunder att ta fram testriggar och fixturer. Vid behov kan vi också modifiera produkter på ett enkelt sätt.

Provkroppar - Kundanpassad belastningsprovning

Efter genomgång av våra kunders provningsbehov kan vi med stor flexibilitet arrangera provning för att undersöka den aktuella konstruktionens egenskaper.

Drag- och tryckprovning

I vår provdragningsutrustning har vi möjlighet att utföra dragprovning och tryckprovning på mindre byggnads-
detaljer och fästdon upp till en last av 10kN.

Constructech-logo-footer.png

Constructech AB
Malmbyvägen 4
SE-645 47 Strängnäs

Tel: +46152331930
Fax: +46152331939


www.constructech.se